torsdag 2 april 2009

Sangi på balkongen för första gången

Idag hade vi varmare än någonsin denna så kallade vår. Hela +12 grader så då ville katterna absolut gå ut.

Men eftersom husse inte var hemma så fick de nöja sig med att gå ut på balkongen.

Och lille Sangi fick finna sig i att få på sig selen. En jättefin ljusgrön sele med röda blommor på och samma mönster på kopplet. Han var så söt när jag äntligen hade krängt på honom utrustningen.

Sen öppnade jag balkongdörren och de vuxna katterna kastade sig ut likt kor på grönbete.

Sangi sprang efter men tvärstannade när han kom utomhus. -Vad är nu detta? såg det ut som han tänkte. Sen gick han omkring och nosade och kikade förundrat. Först på golvet och sen efter några försök hoppade han upp på balkongbordet.

Han är lite lustig med att han vill inte gärna hoppa utan kliver upp på saker, det är bara när benen inte räcker till som han tar lite sats och hoppar.

Sen gick han fram och tillbaka på bordet, buffade lite på Rambo som låg där och spanade.

Efter ett tag så kom han på att prova att gå på balkongräcket, som är cirka 15 cm brett. Men det var efter noga övervägande.

Han har lite svårt för att balansera men efter en liten stund så gick det bättre och bättre så jag hade fullt sjå med att följa med honom med kopplet.

Sangi tyckte nog det var en märklig värld. Han tittade och tittade med stora ögon, men han blev inte rädd. När det kom en bil som brummade lite högt tittade han långt efter den.

Hopi som helst ville gå ut i trädgården sprang fram och tillbaka på "plåten". Det är utanför själva balkongen som det ligger plåt och en hängränna, cirka 50 cm brett. Alla katter vi har haft har promt velat hoppa ner på plåten och gå utanför själva balkongen. Så husse har byggt en liten låda som de kan hoppa ner på.

Det var faktiskt efter det vi skaffade Hopi han byggde den. Även Hopi hade lite dålig balans som ung katt.

Jag skulle helst se att husse sågade hål i balkongväggen så katterna slapp hoppa alls, eller tar bort den understa brädan. Få se om det går att lirka med honom nu när vi har lille Sangi som är mer omhuldad än någonsin. Kan det bero på att matte har blivit äldre och klokare och inser hur mycket faror det finns här i världen för en liten misse.

Efter 20 minuter gick vi in och Sangi verkade ha blivit riktigt trött av äventyret för han la sig på hallgolvet i solen och putsade sig ordentligt.

Så det blir nog så att vi får öva lite då och då att vara på balkongen och sen försöka oss på trädgården. Men då får allt de stora katterna vara inne. För hålla koll på Hopi som far runt och gamla Sickan (snart 15 år) som kan få för sig att gå in till grannhundarna och ge dem en omgång och lille Sangi i koppel, det blir allt för mycket för oss.

Det är bara Rambo som vi litar på, han lunkar runt i sakta mak eller så lägger han sig på kattmyntan och bara njuter av tillvaron. Det är sällan han går utanför staketet.

Inga kommentarer: